Pietari ei tiennyt, mitä tehdä tai mitä ajatella. Takana oli suuret lupaukset. Hän oli vannonut, ettei koskaan jättäisi Jeesusta, vaikka joutuisi vankilaan tai kuolemaan. Kukon laulaessa Pietari tiesi olevansa pelkuri, joka oli juuri kieltänyt ystävänsä. Hänen kuvitelmansa itsestään ja Jeesuksesta olivat murtuneet. 

Pietari oli kalastaja. Ja minnepä muualle Pietari olis mennyt kuin kalaan, kun hän ei tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä tai ajatella. He olivat opetuslasten kanssa kohdanneet Jeesuksen ylösnousseena, mutta silti hämmennys vaivasi. Mitä nyt? 

Yöllisen turhan kalareissun päätteeksi Jeesus antaa tunnistamattomana hahmona ohjeen laskea verkot vielä kerran. Saaliin jälkeen kalastajat tunnistavat Jeesuksen ja hän antaa heille syötävää. 

Jeesus on läsnä, vaikkei opetuslapset sitä aluksi huomaa. Hän auttaa saaliin kanssa ja antaa väsyneelle ravintoa. Mutta Pietari tarvitsee vielä erityishuomiota. Keskustelussa Pietari saa kolme kertaa tunnustaa inhimillisen, epäonnistuvankin rakkautensa Jeesukseen. Hänelle Jeesus antaa tehtävän kaitsea ja ruokkia hänen lampaitaan ja karitsoitaan. (Joh.21)

Jeesuksen kutsuessa opetuslapsia toimintansa alkuvaiheissa, hän oli sanonut Pietarille: "Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Nyt Pietarista tulee Jeesuksen omien paimen. 

Pitäisikö minun olla pappina kalastaja vai paimen vai jotakin ihan muuta?